DE GESCHIEDENIS VAN DE WAVE DISTIL

Het begint met COSMIK. In 2010 besloot Thierry Van Renterghem, na in verschillende domeinen zoals sport, kunst en administratie te hebben gewerkt, om zijn eigen fruitige wodka, Cosmik Citron, te lanceren.

Hij wilde een fruitige, zoete en natuurlijke wodka maken, en dat is hem gelukt!

Tegelijkertijd kwam er een tweede smaak naar voren: Cosmik Orange Sanguine. Hij lanceerde ook de Pure wodka, Cosmik Pure Diamond, waarmee hij de fruitige wodka had gemaakt.

Hij verwachtte zo'n succes niet en ze won al snel verschillende medailles in internationale wedstrijden.

De machine liep! Hij werd zich bewust van het potentieel om een compleet assortiment producten te ontwikkelen, trouw aan zichzelf. Dankzij een contactpersoon in Frankrijk zal hij in 2011 zeer oude en goed bewaarde vaten met Port en Cognac aanschaffen. Hij besloot ze te gebruiken om een whisky te maken.

Na 3 jaar van veroudering is het resultaat naar verwachting, een nieuwe whisky is geboren: 17 augustus.

In 2015 lanceerde hij Gemblue gin, die slechts 4 maanden later werd beloond met een gouden medaille in Chicago en een bronzen medaille in Londen.

Toen had Thierry Van Renterghem het idee om een whisky te maken met het einde van het hart van 17 augustus, dus bracht hij de Skot'Tiche whisky uit, een blend, Pure Malt met een zeer Belgische identiteit!

In 2016 heeft Thierry Van Renterghem ook een kelder ingericht waarin hij uitzonderlijke vaten zal opslaan.

Kleine G Rum kwam later, in 2017.

In 2018 sluit Benoît Bertholet zich aan bij Thierry Van Renterghem in het Wave Distil-avontuur en neemt het management van het bedrijf over.

DE DISTILLERIE

De Wave Distil distilleerderij is gevestigd in Sorinnes in een oude boerderij. De plaats is bucolisch, landelijk en gemakkelijk toegankelijk. Onze distilleerderij beschikt over een ruimte voor het distilleren met een zwanenhals, een productie- en bottelruimte, een rijpingskelder en twee afwerkingsruimten met meer dan honderd vaten.

Het bottelen en etiketteren gebeurt ter plaatse. Op de boerderij hebben we ook de administratiekantoren van Wave Distil ingericht. Wij kunnen u verwelkomen voor verschillende soorten evenementen: seminars of bedrijfspresentaties, Master Classes, zakelijke maaltijden, proeverijen van onze geesten onder begeleiding, indien u dat wenst, van een cateringservice.

Het is ook mogelijk om de distilleerderij te bezoeken. We organiseren af en toe bezoeken voor kleine groepen. Bezoeken zijn alleen op aanvraag en op afspraak.

ONZE VOORZIENINGEN

De keldermeester is Thierry Van Renterghem.

Hij creëert al bijna tien jaar geesten, hij heeft het zelf geleerd, dankzij zijn gevarieerde en atypische professionele carrière, dankzij enkele grote ontmoetingen en vooral dankzij zijn passie en niet aflatende wil.

In 2016 besloot hij een kamer in te richten met zeer oude en uitzonderlijke vaten.

Deze kamer, in het jargon beter bekend als de 'Chai', bevat momenteel een honderdtal vaten. De Chai stelt Wave Distil in staat om uitzonderlijke veroudering en afwerking te bieden.

EINDELOZE VEROUDERING

Veroudering wordt uitgevoerd in onze Chai.

De gedistilleerde dranken worden in Franse eikenhouten vaten geplaatst en rusten onder toezicht van de Meester Keldermeester, waardoor de gedistilleerde dranken kunnen rijpen en in de best mogelijke omstandigheden kunnen worden gebotteld.

De veroudering gebeurt in eikenhouten vaten die Port en vervolgens Cognac hebben bevat of in eikenhouten vaten die een medium bousinage hebben gekregen.

De Winery vertegenwoordigt een echte toegevoegde waarde voor Wave Distil omdat er in België geen enkele andere distilleerderij is die Made in Belgium afmaakt.

BIJZONDERE AFWERKINGEN

De laatste hand wordt gelegd aan onze Chai. De rum en whisky's worden geplaatst in zorgvuldig geselecteerde uitzonderlijke vaten zoals Laphroaig, Banuyls, Marsala, Sauternes, Bourbon, Monbazillac, Olorosso, Porto en Amarone. Zij zullen in deze vaten rusten, onder de controle van de Master Cellar om de gewenste afwerking te verkrijgen.

De 17 Augustus whisky wordt aangeboden in verschillende afwerkingen met deRARE CASK EDITION, een prestigieuze en zeer gelimiteerde oplage. Het aantal flessen dat vrijkomt per afwerking wordt bepaald door het type vat. Elke fles is genummerd en met de hand gebotteld.

De Rare Cask editie van 17 augustus heeft momenteel 8 verschillende afwerkingen: W.01 Marsala, W.02 Laphroaig, W.03 Monbazillac, W.04 Olorosso, W.05 Banuyls 7+1, W.06 Banyuls 3+2, W.07 Bourbon en W.08 Sauternes...

Ben je 21 of ouder? Ik verklaar dat ik de wettelijke drinkleeftijd heb in het land waar ik woon.
X