Een atypisch gerookte single malt van 3 jaar.

Gerijpt in houten vaten die tevens Porto en Cognac hebben bevat.

“MOUTEN OP AUTHENTIEKE WIJZE EN POT STILL GESTOOKT”

Zoals onze andere producten wordt onze single malt August 17th gestookt in samenwerking met een jeugdvriend van Thierry Van Renterghem die eigenaar is van een stokerij in Cognac. Thierry is meermaals per jaar ter plaatse om deel te nemen aan het stookproces.

De gerst wordt voorafgaandelijk geoogst op de velden van de stokerij en de maltage wordt ter plaatse uitgevoerd. Het distilleren gebeurt pot still van hoge kwaliteit.

“RIJPING IN IDEALE OMSTANDIGHEDEN”

De rijping is de belangrijkste stap bij het stoken van whisky. Om die reden is de kwaliteit en de bewaring van onze vaten onze prioriteit. We kiezen uitsluitend eiken vaten die ouder zijn dan 35 jaar en sommigen zijn zelfs meer dan 100 jaar oud, die uitzonderlijk goed bewaard zijn en die vroeger Porto of Cognac bevatten. Eenmaal gevuld, worden deze vaten opgeslagen in gewelfde kelders onder de beste klimatologische omstandigheden.

“ODE AAN EEN KEIZER”

De afbeelding van het hoofd op onze fles is dat van Augustus de Eerste, de eerste Romeinse keizer. Deze afbeelding werd getekend door Thierry Van Renterghem zelf toen hij nog in het Louvre werkte.

“PURE ZACHTHEID”

August 17th Brutus : een uitstekende single cask brut op vat van 5 jaar oud. Dit is de grote broer van August 17th en beperkt in aanbod. Inderdaad, er wordt slechts één enkel vat per jaar geproduceerd. Dit jaar behaalt hij 48,1 % en zal de grootste amateurs van single malt weten te verleiden.

“ONZE SALONS EN DEGUSTATIES”


Notice: Undefined index: rememberMe3049 in /home/wavedisttu/www/wp-content/plugins/i-agree-popups/includes/i-agree-wp-footer.php on line 84
 

TO VISIT THIS SITE YOU MUST BE OF LEGAL DRINKING AGE
IN THE COUNTRY YOU LIVE IN.

WAVEDISTIL ENDORSES RESPONSIBLE AND MODERATE DRINKING.
BY CLICKING THE BUTTONS « ACCEPT » YOU AGREE TO THE TERMS AND CONDITIONS FOUND HERE.
ABUSE OF ALCOHOL IS DANGEROUS FOR HEALTH.
CONSUME WITH MODERATION.